Yogaens krigere

Krigerposisjonene vil du finne på mange yogatimer. Selv om de ligner på hverandre til en hvis grad er de veldig ulike! Dess mer kontroll du får på detaljene, dess mer vil du forstå hvor ulike de er. En super måte å øke kroppsbevissthet på er å øve på å gå fra en krigerposisjon til en annen. 

Kriger 1
Det er lett å tenke at dette er den minst avanserte krigerposisjonen, men det er utrolig vanskelig å få full kontroll på denne. Den største utfordringen for meg er hoftene. De skal peke rett frem (som i et utfall), mens det bakerste benet er vridd litt ut. Har man korte hofteleddsbøyere vil gjerne den bakerste hoften bli dradd bakover eller så er det lett å svaie i korsryggen. I tillegg skal man holde det bakerste benet strakt og holde hele fotsålen i gulvet på egge bena. For en perfekt Kriger 1 skal det være 90 grager i forreste ben, man skal løfte opp på framsiden og tenke at man lukker ribbeina sammen. Hvis føtter, ben, hofter og kjerne er på plass kan du videre strekke armene opp og løfte hjertet og få en enda dypere åpning ved å løfte hjertet og blikket. Hvis du lener deg bakover og kjenner ubehag i korsryggen bør du gå tilbake til å stå med skuldrene rett over hofta og fokuser på å aktivere kjernen.

Kriger 2
I motsetning til Kriger 1 skal hoftene være åpne her. Det jeg oftest ser at folk gjør feil er at det forreste kneet faller innover og at rumpa stikker ut fordi ryggen er svai. En god huskeregel er at man skal kunne se stortåa på innsiden av det forrerste kneet. I tillegg kan du prøve å skyve hofta inn under overkroppen, så hele skjelettet er i et plan. Tenk "skuldre rett over hofta", "rett linje gjennom armer og skuldre" og hold samme 90 graders vinkel i forrerste kne som i Kriger 1.

Kriger 3
Dette er mer en balanseøvelse enn Kriger 1 og 2. Den største utfordringen her er... som vanlig hoftene. For å holde hoftene paralelle med gulvet kan du tenke at du trekker den øverste hoften nedover og vri benet så tærne peker rett ned mot gulvet. En annen utfordring er å holde ryggen og begge bena strake, men det er mye lettere å balansere om du stiver av og strekker! En idé kan være å filme seg selv for å se hvordan det faktisk ser ut. Det kan være litt av en aha-opplevelse. Det er bedre å filme enn å sjekke i speilet fordi du slipper å vri hodet og du kan holde fokus på øvelsen. I tillegg hjelper det å feste blikket på et punkt i gulvet for å holde balansen!

Omvendt kriger
Start i Kriger 2 og vend den håndflata opp på den forrerste hånda, for så å strekke den opp og bak. Løft blikket og brystet. OBS! Det er kun armene og overkroppen som skal flytte på seg, benstillingen er ellers lik som Kriger 2. Så pass på å hold vinkelen i det forrerste benet. Fokuser heller på å løfte opp og bak enn å len deg bakover. En deilig sidestrekk :-)

Ydmyk kriger
Du kan starte enten fra Kriger 1 eller Kriger 2 og flette fingrene sammen. Løft brystet og legg overkroppen ned på innsiden av det forrerste benet. Slapp av i nakken, så hodet faller nedover og løft armene bort fra ryggen. Mange er veldig stramme i skuldrene og vil oppleve at armene ikke flytter seg noe særlig. Da kan du holde et yogabelte ellet klesplagg for å øke avstanden mellom hendene, som vil gjøre det lettere å føre armene bort oppover. Dette er en fin skulderåpener samtidig som du kanskje kjenner at det strekker rundt lår/hofte på det forreeste benet.

Som du ser er det noen likheter og en del ulikheter mellom posisjonene. En super mulighet til å bli mer bevisst på sin egen kropp og trene opp styrke, fleksibilitet og balanse som en ekte yogakriger!

Solhilsen fra Kristin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

28, Trondheim

Yogainstruktør på 3T i Trondheim. Jeg vil gjerne inspirere andre til å se at yoga er for alle!

Kategorier

Arkiv

hits