Lettere sagt enn gjort

Når jeg tenker over det er vel det meste lettere sagt enn gjort. Det er lettere å gi gode råd til andre enn å følge de samme rådene selv. Det har i alle fall jeg erfart. Likevel ønsker jeg å komme med noen råd angående akkurat dette. Om innstilling og hvordan vi kan påvirke vårt eget tankesett. Livet er en berg og dalbane. Det gjelder for oss alle. Noen ganger går det oppover og oppover, så kan det plutselig stupe nedover. Av og til føles det som det er en uendelig loop med tvister både hit og dit som gjør at vi aldri ser helt hvor veien går videre. Det kan gå sakte så du får nytt utsikten og det kan akselerere så raskt at du ikke følger med i det hele tatt. Uansett, så sitter vi fastspent i denne vognen og det eneste vi kan gjøre er å akseptere det som det er.

Ofte glemmer vi de positive tingene når vi er ned i en av dalene, men dette er det faktisk noe du kan gjøre med. En enkel øvelse som kan hjelpe deg med dette er å skrive ned 5 ting du liker med deg selv. Det kan være om personligheten din, utseendet, ting du er stolt over eller takknemlig for. Prøv det og se hva det gjør med sinnsstemningen din!

Fokuset forsvinner fort når vi mister oversikten. Man kan bli rådvill og usikker på seg selv. Det føles som ingenting hjelper deg å nå målene dine og at det bare baller på seg for hver dag som går. Sett deg delmål. Start med en todo-liste over dagens gjøremål og pass på å ikke sett for høye krav til hva du skal rekke. Jeg liker å lage en liste hvor jeg kan hake av etterhvert, gjerne med så små oppgaver som mulig. Da kommer man seg igjennom dagen med en følelse av å ha fullført noe. Et annet tips for å få bedre oversikt over veien framover er å zoome ut og se på det store bildet. Hvor vil du? Hva vil du med livet ditt? Hva ønsker du å oppnå innen 1-5-10 år og hvilke endringer må du gjøre for å komme dit? Fører det livet du lever deg mot dine mål? Ta deg tid til å tenke over og gjerne skriv ned svarene på disse spørsmålene med jevne mellomrom. Da kan du gå tilbake og se om du har endret ønskene dine. Du trenger ikke holde fast på målene du setter deg, men ser du at du ønsker de sammen tingene over en lengre periode vil det hjelpe å lage en plan for hvordan du skal oppnå det du vil.

Det er klart vi har mulighet til å gjøre valg i løpet av livet. Det er ikke sånn at vi sitter i denne vognen uten mulighet til å velge noe som helst. Det viktigste valget vi gjør er likevel hvordan vi innstiller oss etter de tingene vi ikke kan velge. Vi har alle vår bagasje både mentalt og fysisk som vi må leve med. Vi kan komme opp i situasjoner vi ikke har kontroll over og vi kan møte mennesker som påvirker oss på en negativ måte. Da er det mektigste våpenet du har innstillingen din. Du kan velge å sette deg i en passiv situasjon uten påvirkningskraft, eller du kan flytte fokuset over på mulighetene dine. Selv om det er tungt, så gjør faktisk disse opplevelsene oss sterkere. Man ser det så klart når man har vært igjennom noe vanskelig of står på den andre siden, men sjelden når man er midt oppi det. Jeg skal ikke lyve og si at jeg aldri føler meg overveldet, legger meg under dyna uten evne til å se for meg at det noen gang kommer til å bli bedre. Det er klart det er lov. Men ha dette med innstilling i bakhodet neste gang du strever. Det er faktisk sant at det som ikke dreper gjør oss sterkere.

 

Solhilsen fra Kristin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

28, Trondheim

Yogainstruktør på 3T i Trondheim. Jeg vil gjerne inspirere andre til å se at yoga er for alle!

Kategorier

Arkiv

hits