Hvor som helst!

Nå når sommeren er her og man kanskje reiser bort kan det være lett å droppe treningen. Derfor har jeg satt sammen et yogainspirert program du kan gjøre hvor som helst! Du får brukt (nesten) hele kroppen og øvelsene krever ikke noe spesielt utstyr. Så kjør gjerne hele programmet, eller plukk og miks som det passer deg hjemme i stua, på hotellrommet, i parken eller hvor som helst!

Solhilsen (3-4 runder)
Start med en solhilsen for å få i gang kroppen.

Pistol squat (3 x 5 begge sider)
En av mine favoritter når det kommer til knebøy. Når du kjører på ett ben holder å kjøre med kroppsvekt. Pass på at du holder hælen i gulvet hele veien og fokuser på å holde deg oppreist i overkroppen. Gå så langt ned du føler deg komfortabel med.

Pushups (3 x 8-12)
Her kan du variere belastningen etter hvor høyt du plasserer bena. Knærne i gulvet er lettest, strake ben litt tyngre og føttene på en stol er tyngst. Du vil også kjenne at det tar mer på skuldrene dess lenger opp bena kommer. Med bred armstilling får du bedre tak i bryst, mens smalere armer og albuene rett bakover vil ta mer på triceps.

Ørnesitups (15 begge sider)
Ørnen er en balanseøvelse i yoga, men liggende på ryggen kan den bli en artig mageøvelse. Hold korsryggen i gulvet hele veien og se om du får tærne og fingertuppene i gulvet. Trekk albuen og kneet sammen på vei opp igjen.


Fly + Kriger 3 (2 begge sider)
Her er det fokus på rygg og balanse. Du kan fint gjøre flyet uten å løfte hælene hvis du mister balansen og fokus på rygg. Trekk skulderbladene sammen og aktiver kjernemuskulaturen, så ryggen er rett og horisontal. Med hælene i gulvet kan du gå rett fra flyet til Kriger 3. Pass på at begge hoftene er like høyt over gulvet. Det vil si at du må trekke hoften nedover på det benet du løfter.

Glute bridge med ett ben (3 x 8 begge sider)
Denne kan du gjøre med eller uten stol. Skyt hofta opp og trekk det ene kneet mot deg. Det er siden med benet på stolen/gulvet som jobber. Prøv å få hofta so høyt som mulig, men hold kjernen stram så du ikke svaier i ryggen.

Dips
Dette er en god øvelse for å trene triceps. Det er litt lettere enn pushups og du kan øke belastningen ved å strekke ut bena mer.

Hodestående til håndstående
En litt mer avansert øvelse for å få med litt mer skuldre. Det er veldig tungt å kjøre denne rolig og kontrollert, så du kan skyte bena oppover for å få litt hjelp på veien. Bruk veggen, så du unngår å falle. Det går selvfølgelig an å gjøre denne frittstående også, men jeg er ikke helt der selv enda.

video:video1466119628

Noen andre som får treningsabstinenser på ferie?

Solhilsen fra Kristin

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

28, Trondheim

Yogainstruktør på 3T i Trondheim. Jeg vil gjerne inspirere andre til å se at yoga er for alle!

Kategorier

Arkiv

hits