Drop the bass

I yoga bruker vi ofte pusten som et verktøy når vi beveger oss. Vi lar pusten bestemme hvor lang tid vi bruker på overgangen mellom posisjoner hvor lenge vi holder ulike stillinger. Det kan være til stor nytte både fysisk og psykisk å fokusere på dette "pusteankeret". I bakgrunnen har vi gjerne avslappende musikk som ikke tar for mye oppmerksomhet sånn at det er lettere å fokusere på pusten og øvelsene. Men har du prøvd å gi musikken større plass i yogapraksisen din?

Du kan bruke rytmisk eller mer melodiøs musikk for å krydre yogaen din. Kanskje du får opp pulsen med en raskere rytme. Eller at du klarer å strekke deg enda litt lengre når en vakker tone holdes og du klarer å slappe av og nyte øyeblikket. Når vi trener styrke eller kondisjon bruker vi ofte musikk som girer oss opp for å få til å gi det lille ekstra. Så hvorfor ikke gjøre det på yoga også?

Det er utrolig befriende å bevege seg til musikk som vekker en spesiell følelse. Og når det kommer til yoga så handler det jo om akkurat det å knytte følelser, tanker og fysikk sammen. Det kan være alt fra musikk du syns er beroligende, morsom eller som girer deg opp. Jeg elsker å kjøre litt hiphop (selv om jeg har fått både ris og ros etter jeg har lagt det inn i timene mine).

Av og til er det viktig å huske på å ha det morsomt med det man holder på med. Hva musikk som gjør deg glad for å muntre seg selv opp eller når du skal prøve noe nytt? Når humøret er på rett sted er det lettere å reise seg når man faller eller prøve igjen og igjen på noe som er utfordrende. For å finne sin egen rytme anbefaler jeg å eksperimentere.

Det er veldig greit med melodiøs "plingplongmusikk" på en yogatime hvor en instruktør i tillegg står og pratet, men når man er alene kan man sette på akkurat hva man vil! Kjenn på dagsformen og prøv noe nytt.

video:video1470391982

Solhilsen fra Kristin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

28, Trondheim

Kristin Skjelbred er yogainstruktør på 3T i Trondheim. Her finner du inspirasjon og tips innen yoga, trening og mental helse!

Kategorier

Arkiv

hits