YOGA

Hvor ofte føler du at du skulle hadd flere timer i døgnet, flere hender og muligheten til å være flere steder samtidig? Hvor ofte føler du at du ikke strekker til? I dagens samfunn er det mange av oss som har flere baller i luften. Vi har muligheten til å reise hit og dit på null komma niks. Mange sliter med høye forventninger til seg selv og streber kontinuerlig med å nå alle målene de har satt seg. Samfunnet i dag er på mange måter lagt opp til at man skal ha mulighet til å nå så langt man vil, men jeg tror mange av oss mister oss selv på veien. Vi har disse målene vi har satt oss innen karriere, trening, sosialt og gudene vet hva. Så blir man ofte så fokusert på disse målene at man ikke får med seg alle dagene som kom og gikk. Løsningen er nødvendigvis ikke å legge fra seg alle unntatt ett mål. Skal man bli verdensmester må man kanskje vurdere det, men helt ærlig; er det egentlig det du vil? I så fall så er jo det flott for deg. Da vet du hva målet ditt er og mest sannsynlig har du en plan for hvordan du skal nå det. Men dette innlegget handler om alle oss andre. Oss som sliter mellom å finne balansen mellom jobb, venner, trening, hobbyer og så videre. Jeg tror løsningen ligger i å godta at veien mot alle disse målene får lov å snirkle seg og bli til en omvei innimellom. Det er lov å gå raskt og være effektivt, men gi deg selv også lov til å gå sakte og nyte hvert lille skritt du tar. Fordi din vei er bare din. Vi plukker opp erfaringer og inntrykk, visdom og minner på veien. Alle humpene du må over og alle de fine bildene du får med deg på veien gjør deg til den du er. Akkurat dette er kanskje noe av det eneste ingen kan ta fra deg.

Problemet oppstår når målet blir det eneste som betyr noe. Derfor kan det være lurt å minne seg selv på å flytte fokuset bort fra målene innimellom. Det kan være vanskelig å være tilstede i øyeblikket og det er fryktelig lett å bli distrahert, men det finnes metoder man kan bruke. Mindfulness er en type meditasjon hvor man trener på å legge fra seg rastløshet og samtidig øke bevisstheten. Mange forbinder yoga kun med den fysiske treningen, men ordet yoga betyr forening. Det handler om å forene kroppen og sinnet, for lider den ene vil ofte den andre lide også. Det finnes mange treningsformer hvor man må skjerpe fokus for å få mest mulig utbytte av økten, men det betyr ikke nødvendigvis at man er spesielt bevisst på at akkurat det er poenget. Så om du syns yoga er helt forferdelig kjedelig skal jeg ikke si at det er den eneste løsningen. Du skal få lov til å ta med deg denne tankegangen om å forene det du holder på med fysisk med tankene og sinnet ditt uansett hva det er. Det er min gave til dere i dag. Vær nysgjerrig med det du holder på med her og nå. Hvilke fornemmelser kjenner du i sittestillingen din? Klarer du å la tankene som dukker opp få seile videre ned tankeelven uten å henge deg opp i hver enkelt av dem? Neste gang du beveger kroppen, prøv å kjenn hvilke muskler du bruker (enten du bare reiser deg fra sofaen eller om du løfter et glass for å drikke).

Man kan selvfølgelig ikke holde på sånn hele tiden , men ta deg selv små pauser av og til hvor du kjenner at du kan forene kropp og sinn. Da er det lettere å være tilstedet i øyeblikket og  la den snirklete veien være selve målet.


 

Solhilsen fra Kristin

Én kommentar

BarbieFitness

09.11.2016 kl.17:55

Nydelig innlegg! du er til utrolig inspirasjon! :D

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

28, Trondheim

Kristin Skjelbred er yogainstruktør på 3T i Trondheim. Her finner du inspirasjon og tips innen yoga, trening og mental helse!

Kategorier

Arkiv

hits