Takk

Jeg vet ikke med dere, men jeg sier takk veldig mange ganger i løpet av en dag. Mange ganger uten å nødvendigvis sette stor pris på selve gjerningen. For eksempel når noen holder opp døra for meg, så sier jeg alltid takk. Ikke fordi jeg hadde slitt med å åpne døra selv, men fordi den personen så meg og tok seg tid til å gjøre for å anerkjenne meg i det øyeblikket. Så jeg syns faktisk at det er ganske vakkert. Særlig her i Norge hvor vi ikke legger oss særlig borti folk vi ikke kjenner. 

Jeg har bodd i andre land hvor jeg startet med helt blanke ark og ingen venner og da kan slike små ord bety veldig mye. Det kunne være den eneste "samtalen" jeg hadde den dagen. Det er noe jeg tenker på fortsatt. Vi vet så lite om menneskene rundt oss. Om de er ensomme, sjenerte eller har en tung dag. Så neste gang noen gjør noe for deg, samme hvor lite det er. Si takk! Se og anerkjenn personen. Smil til dem.

Det er faktisk sånn at når vi setter pris på ting i hverdagen, så gjør det oss gladere. Det handler ikke bare om den personen du viser takknemlighet til, men også deg selv. Å utøve takknemlighet kan redusere depresjon og gjøre det lettere å håndtere vanskelige tider.

Det er vanligere å kjenne på at man ikke har vært nok takknemlig når ting blir vanskelig. Du har sikkert blitt tett i nesa og angret på at du ikke satte mer pris på å ha frie luftveier da du var frisk. Dette er jo ganske typisk og det finnes mange andre eksempler på at " You don't know what you've got till it's gone". Men det kan du gjøre noe med! Og du kan starte akkurat nå! Prøv å legg til deg noen av disse vanene:

  • Si takk og men det
  • Gi komplimenter når du syns noen fortjener det
  • Tro på de som gir deg komplimenter
  • Skriv ned ting du er takknemlig for (alt fra små hverdagslige ting til større hendelser i livet ditt)
  • Ring noen du kjenner eller skriv et brev hvor du forteller hva du setter pris på hos den personen. La dem kjenne hvorfor de er viktig for deg

Her er han jeg er mest takknemlig for. Hva er du takknemlig for i dag?

Solhilsen fra Kristin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

29, Trondheim

Kristin Skjelbred er yogainstruktør på 3T i Trondheim. Her finner du inspirasjon og tips innen yoga, trening og mental helse!

Kategorier

Arkiv

hits