Why so serious?

Da jeg prøvde yoga for første gang syntes jeg det var ganske kjedelig. Det tok faktisk ganske lang tid før jeg begynte å like det på ordentlig. Mange ganger dro jeg på yoga bare fordi det var noe ikke alle drev med (for 11-12 år siden) selv om jeg ikke syns et var spesielt artig. Så hva skjedde? Hvordan har yoga blitt en ting jeg driver med flere ganger i uka, underviser og har dedikert denne bloggen til?

For meg skjedde det noe da jeg innså hvor mye forskjellig yoga er. Da snakker jeg ikke bare om ulike yogaretninger, men også hvor forskjellige instruktørene kan være, for ikke å snakke om den mentale, spirituelle og medmenneskelige delen av yoga. Vi tenker ofte kun på den fysiske aktiviteten, men det er så mye mer. 

En ting jeg har lært gjennom yogaens kombinasjon av fysisk aktivitet og meditasjon er å være oppmerksom og bevisst både på kroppen, men også på tankene. Det er kjempepositivt å øke kroppsbevissthet, styrke, fleksibilitet og balanse, men å legge merke til tankemønstre kan utgjøre en mye større forskjell. Tankene våre har så mye makt. Hva vi tenker om vår egen kropp og våre evner er utgangspunktet for selvfølelsen. Hvilke tanker vi velger å bruke tid og energi på påvirker følelseslivet vårt.

Mye av fokuset er på teknikk og presisjon under en fysisk yogapraksis, mens under en mindfulnessøkt har man mer fokus på bevissthet og tilstedeværelse. Etterhvert kan man bruke mer og mer mindfulness i yogapraksisen og det var da jeg begynte med det at mange lys gikk opp for meg. Det handler om å legge til side forstyrrende tanker, "Argh - jeg hater denne posisjonen. Får den aldri til!". Det handler om å være nysgjerrig og lytte til kroppen, "Hvilke muskler er aktivert og hvilke strekkes? Hvordan kan jeg tilpasse posisjonen til mitt nivå uten at det går utover teknikken?". Det handler om å være åpen og ikke dømmende. Det er helt naturlig at tanker dukker opp underveis, om alt mulig. Så det er ingen grunn til å irritere seg over det. Når du merker at tankene er et annet sted eller at du irriterer deg over en lyd eller en øvelse, så prøv å legg det fra deg. Bestem deg for å vende fokuset tilbake til øyeblikket og vær vennlig mot deg selv. Man trenger ikke å være så seriøs og streng med seg selv. Det er lov å være leken, nysgjerrig og ikke minst vise nestekjærlighet ovenfor seg selv.

Solhilsen fra Kristin

2 kommentarer

Victoria Larsen

24.01.2017 kl.17:40

Så flott!

Hanne Lovise Johnsen

24.01.2017 kl.18:14

det så gøy ut!

Skriv en ny kommentar

yogakristin

yogakristin

29, Trondheim

Kristin Skjelbred er yogainstruktør på 3T i Trondheim. Her finner du inspirasjon og tips innen yoga, trening og mental helse!

Kategorier

Arkiv

hits